TIETOJA MINUSTA
Työnohjaaja ja työyhteisösovittelija
Taustallani
on
yhteiskuntatieteiden ja ammatillisen opettajan koulutukset.
Olen aloittanut työurani 1990-luvun puolivälissä.
Työelämän, organisaatioiden
ja työyhteisöjen erilaiset tekijät, ilmiöt, haasteet ja muutokset ovat
tulleet
tutuiksi. Olen työskennellyt sosiaalihuollon organisaatioiden johto-,
asiantuntija-
ja kehittämistehtävissä sekä eri kokoisten työyhteisöjen esihenkilöinä.
Nykyinen
työni ammattikorkeakoulussa sosiaalialan lehtorina on tuonut näkökulmaa
koulutusoranisaation toiminnasta ohjaus- ja opetustyön ohella. Näistä
syntyy vahvuuksiani toimia työnohjaajana ja työyhteisösovittelijana.
Uteliaisuus, innostuminen ja halu oppia uusia asioita ovat saaneet minut kouluttautumaan työnohjaajaksi ja työyhteisösovittelijaksi, joista valmistun vuoden 2023 lopussa. Työnohjaajana tarjoan palveluja yksilö-, esihenkilö-, ryhmä-, työyhteisö- ja kriisityönohjaukseen. Olen Suomen työnohjaajat ry:n opiskelijajäsen.
Hyvinvointi ja työ
Uskon, että työnohjaus on yksi tapa tehdä laadukkaampaa ja mielekkäämpää työelämää. Hyvinvoiva työntekijä käyttää osaamistaan ja ammattitaitoaan, haluaa tehdä työnsä hyvin ja on sitoutunut yhteisiin tavoitteisiin ja yhteiseen tekemiseen. Hyvinvoiva työntekijä on parasta työlleen ja organisaatiolleen. Työntekijöiden työssä jaksamiseen, työstä innostumiseen ja työn ilon vahvistamiseen kannattaa panostaa jatkuvasti ja erilaisin keinoin. Työhyvinvointi ei synny eikä pysy yllä itsestään. Hyvinvoiva työyhteisö on se, joka saa aikaan tulosta.
Työn ilo ja sen merkityksellisyys ovat minulle tärkeitä. Olen saanut myönteistä palautetta positiivisuudesta, energisyydestä ja taidoista ottaa vaikeitakin asioita keskusteluun. Uskon positiivisuuden kierteeseen, siihen, että hyvä kasvaa laittamalla se kiertoon. Positiivisuus ei tarkoita minulle haasteiden ja ongelmien välttelyä vaan niiden lähestymistä ratkaisukeskeisten keinojen avulla.
Jatkuva oppiminen ja muutosspiraali
Uskon ihmisen haluun kehittyä, etsiä ja löytää uusia näkökulmia. Ammatillinen kehittyminen työssä perustuu jatkuvaan uteliaisuuteen ja oppimiseen. Osaamisen ja taitojen kehittyminen on elämänmittainen polku.
Muutos on uudistumista, kehittämistä,
jonkun asian korjaamista tai parantamista. Joskus se voi olla myös käänne
ja jopa kriisi. Työelämässä
on käynnissä jatkuva muutos, jossa meidän tulee pysyä ammattilaisina
mukana. Usein työntekijät myös kaipaavat työssä toisin tekemisen mahdollisuuksia. Muutokset haastavat meidän suhdettamme työn tekemiseen.
Tarvitsemme uusia keinoja arjen työn hallintaan ja työn mielekkyyden
edistämiseen. Osaamisen kehittäminen on aina matka
muutokseen.
Uuden oppiminen tapahtuu parhaimmillaan työntekijöiden ja työyhteisön omista pohdinnoista, oivalluksista ja erilaisten näkökulmien rikkaudesta. Oppiminen on syvällistä silloin, kun se rakentuu aiemmin opittujen ja koettujen asioiden ja tietojen päälle. Parhaimmillaan uusia oivallukset päätyvät kokeiltavaksi arjen työssä. Tästä kaikesta muodostuu koko ajan laajeneva työntekijöiden ja työyhteisön osaamisen kasvamisen spiraali.